Minsu, the treasure of the Academy makes his debut in the first team

Minsu, the treasure of the Academy makes his debut in the first team

El dia 30 d’octubre, quan el Girona jugui a Extremadura la primera ronda de la Copa del Rei, farà dos anys del debut de Kim Minsu amb el filial. L’extrem sud-coreà tenia només 16 anys quan, procedent de la Damm, es va estrenar a Tercera RFEF sent una de les grans apostes del club blanc-i-vermell. Tant és així que aquella mateixa temporada, la 2022-23, ja treia el cap als entrenaments del primer equip. Míchel estava bocabadat amb el seu talent i, a part d’incloure’l en algunes sessions a La Vinya -on es preparava abans el Girona-, el va citar en les dues següents pretemporades. El jove futbolista ha hagut d’esperar dos cursos per fer realitat el somni de jugar a Primera Divisió. Ho va fer per primera vegada dissabte passat contra la Reial Societat (0-1). I no serà l’única perquè el tècnic de Vallecas va explicar després del partit que allò era només el principi per Minsu. Ahir, per exemple, no va anar convocat amb el Girona B.

L’allau de baixes va obrir la porta a Minsu. El jove extrem sud-coreà va debutar contra la Reial Societat a la màxima categoria del futbol espanyol en substituir Alejandro Francés al minut 72. Té 18 anys. «Minsu és un jugador súper jove. Té moltíssima energia i moltíssima capacitat de duel individual. Per mi, la seva millor posició és d’interior alt o mitjapunta, però també pot ser un extrem a cama canviada, no a natural. L’he posat d’interior a la dreta per deixar Danjuma a la doble punta i Misehouy d’interior a l’esquerra. Té motor, tir… Tenim moltes expectatives posades en ell», va assegurar Míchel. L’entrenador va lamentar que «per un dia no pot jugar la Champions dimarts contra l’Slovan Bratislava, però per al següent sí que hi podrà ser» -Minsu formarà part de la Llista B- i també va dir que «dissabte jugarà a Las Palmas».

A Europa, de moment, s’ha estrenat a la Youth League amb el juvenil A. L’equip de Sergi Mora viu un somni a la màxima competició continental i ha guanyat els dos partits disputats davant el PSG (0-2) i contra el Feyenoord (2-0). Minsu ha tingut protagonisme en tots dos. A París, va donar l’assistència al gol d’Enric Garcia i a Vidreres va marcar el 2-0 definitiu.

A partir d’ara, és molt probable que Minsu es converteixi en un habitual del primer equip. I el millor de tot és que el tresor de l’Acadèmia té contracte fins al 2027.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *