Spar Girona responds to fatigue with a victory at the Ardoi track (67-91)

Cinquena victòria consecutiva per a l’Spar Girona, que manté intacta la velocitat de creuer i enllaça bons resultats a la Lliga i també a l’Eurocup malgrat el desgast físic acumulat per part d’una plantilla afectada per les lesions. A les baixes ja conegudes d’Ainhoa López i Natasha Mack, a la pista de l’Ardoi navarrès se li ha sumat l’absència de Carolina Guerrero, fora de combat per unes molèsties. Amb instants brillants i també uns quants moments de patiment i desencert, l’equip n’ha sortit prou ben parat per acumular un nou triomf (67-91) que el manté ben amunt a la classificació. L’australiana Chloe Bibby, com va passar la setmana anterior a Fontajau, ha tornat a ser determinant.

I això que ben poc ha trigat Roberto Íñiguez a esgotar el primer temps mort del partit. El que veia no li estava agradant gens. Sotmès a l’encert de Mungo, Tate i Joris, i víctima d’una nefasta gestió del rebot, l’Uni veia com el seu rival era una piconadora en atac i ben aviat posava el 13-8 en el marcador. Amb un minut de xerrada n’hi ha hagut prou per neutralitzar l’únic avantatge de l’Ardoi i un parcial de 0-9 ha capgirat l’escenari. S’ha arribat al 13-19 en un tancar i obrir d’ulls perquè el primer quart ha estat elèctric, vibrant; una lluita de poder a poder, amb atacs ràpids a dojo i les defenses fent aigües a banda i banda. Així s’explica el 25-30 al final dels primers 10 minuts, que han donat pas a un segon quart més pausat, en què l’Spar Girona ha imposat el seu ritme i ha començat a ampliar el marge. Lundquist s’ha fet un fart de robar pilotes i córrer al contracop, Bibby ha mantingut el seu to excel·lent des que ha començat el curs i Hristova s’ha convertit en una secundària de luxe, aportant punts i caràcter. L’Uni s’ha enfilat fins als 50 punts al descans, responent a les tímides embranzides de les locals, que de tant en tant tornaven a treure el cap amb algun triple d’Asurmendi.

El problema per a les gironines és que els falten cames i la benzina s’esgota massa ràpid, tenint en compte que el calendari no li dona treva a una plantilla curta d’efectius. Al tornar dels vestidors, l’Ardoi ha augmentat les revolucions i s’ha començat a acostar al marcador. Joris, amb un triple, s’ha sumat a la festa de Tate i el pavelló s’ho ha arribat a creure amb el 46-55. Només Bibby veia cistella i l’Uni ha patit uns minuts alarmants de desencert, fins que Hristova i Ygueravide han aparegut des de la distància per calmar la situació. Nova embranzida per a atrapar el màxim avantatge fins aleshores (+21) després del 46-67 de Jakubcova. Amb el vent a favor, Berta Ribas ha tingut la seva oportunitat. Un xic més tard, torn per a Aina Cargol. Ha estat ja a l’últim quart, amb l’Ardoi desconcertat per l’eliminació per faltes personals de Tate i un parell de tècniques que Hristova ha aprofitat des de la zona de tirs lliures. La búlgara ha estat la protagonista d’un darrer capítol sense massa història, amb l’Uni mantenint l’avantatge i, fins i tot ampliant-lo, per arribar al 67-91 definitiu.