Uni scores gold-worthy victory in Hungary (71-74)

Roberto Íñiguez fa dies que adverteix que sense Ainhoa López ni Mack, i afegim-hi ara també Guerrero, la benzina de l’Uni dona pel que dona. Fins ara, Déu n’hi do, perquè tant a la Lliga Femenina com a l’Eurocup, el full de serveis continua immaculat. A Hongria, contra el Pécs, l’Uni ha sumat una nova victòria (71-74), la tercera en aquesta fase de grups de l’Eurocup, i mira que n’anirà de bé aquest resultat per fer bo l’objectiu de tancar la fase de grups el més amunt possible pensant ja en els futurs encreuaments. Un altre cop el joc interior rival ha provocat un autèntic estrip a l’equip gironí. Si la setmana passada es va ser a temps de minimitzar l’efecte de Kunaiyi amb quatre triples seguits al darrer quart per finiquitar el Campobasso, avui, qui ha emergit ha sigut una vella coneguda de Fontajau: Julia Reisingerova. I tot i el seu espectacular partit, i que l’Uni ha perdut massa pilotes i ha errat massa tirs lliures, les gironines s’han endut una victòria que val or. Un triomf fonamentat en la clara passa endavant que ha fet l’equip al darrer quart, amb un 17-25 de parcial.

No ha sigut, ni molt menys, un partit de bàsquet brillant. Hi ha hagut emoció pel marcador, això sí, i un equip local més dominador, que ha sigut capaç d’arribar a tenir diferències de 9 punts (27-19, 29-20), que l’Uni ha pogut anar eixugant i controlant sense trobar, però, la fórmula, per donar-hi clarament la volta. Bibby, un altre cop, ha sigut el far ofensiu. Un triple seu i dos tirs lliures de Lundquist han permès, per exemple, arribar al descans amb el partit pràcticament igualat (38-36). A la represa la base sueca ha arribat a empatar (40-40), però el Pécs ha aprofitat les pilotes perdudes de l’Uni i el seu potencial interior per mantenir-se per davant. Així han tornat a tenir 7 punts de marge (54-47), tot i que les gironines no han trigat a minimitzar-lo i a poc més de vuit minuts pel final obligaven el tècnic local a demanar temps mort perquè tot seguia a l’aire (54-52).

Un triple de Held ha complicat molt les coses (59-52) perquè l’Uni ja anava contrarellotge. Però l’equip gironí ha tornat a trobar Bibby (59-57) i dos tirs lliures de Hristova per tornar a igualar el partit a falta de cinc minuts (59-59). Tot ha seguit en un mocador. A falta de quatre minuts, empat a 64 després de tres tirs lliures de, qui si no, Bibby. I a tres minuts i escaig pel final del partit, Hristova avançava l’Uni després de molts minuts (64-66). Un triple d’Ygueravide ha obert camí per a l’Uni (65-69) i tot seguit Hristova ha fet el 67-71. La reacció era un fet. Entrant al darrer minut, i després d’un tir lliure errat per Reisingerova, l’Spar Girona ha excel·lit per trencar la defensa en zona local amb una jugada col·lectiva magistral que ha permès Bibby, assistida per Canella, fer el 68-73 que donava cinc punts d’avantatge. S’havia de patir fins el final. A 44 segons Held ha anotat de tres (71-73) per tornar a donar vida al Pécs. Lundquist ha errat el següent atac i quan les locals tenien pilota per igualar o guanyar el partit, una mà de Canella en defensa ha permès recuperar la pilota a 7 segons del final. Lundquist ha rebut falta, ha anotat un dels dos tirs (71-74) i a la desesperada, i sobre la botzina, Held ha errat el triple que hauria forçat la pròrroga. Al final victòria de molt mèrit per a l’Uni, que camina amb pas ferm per la lliga i l’Eurocup a pesar dels múltiples obstacles que ha de saltar.