Spar Girona defeats Baxi Ferrol (78-68) and opens the victory counter in Fontajau

L’Spar Girona ha estrenat el comptador d’alegries a Fontajau amb una treballada victòria contra el Baxi Ferrol, un rival incòmode, que ha venut cara la seva pell i que només ha claudicat al tram final. L’australiana Chloe Bibby, autora de 29 punts i 6 rebots, ha estat el factor determinant de l’equip dirigit per Roberto Íñiguez, que amb dues victòries en els dos primers partits a la Lliga i l’estrena també positiva a l’Eurocup ha esvaït els dubtes d’una pretemporada irregular.

Amb un vist i no vist, a còpia d’una velocitat vertiginosa, l’Uni s’ha escapat amb un 8-1 en el marcador, distància que el seu rival ha sabut minimitzar amb una defensa agressiva i l’encert des de la línia de tirs lliures. Perquè al primer quart, les faltes han condemnat l’equip de casa, dominador en moltes facetes, però penalitzat en aquest àmbit. El Baxi ha tirat fins a 10 tirs lliures en els primers 10 minuts, amb 8 encerts que l’han mantingut ben viu. Això, i la qualitat de Gala Mestres, MVP de la primera jornada i autora de 7 punts en ben poca estona. A l’altre bàndol, la punteria se la repartien l’omnipresent Chloe Bibby i Jakubcova, que ha sortit al rescat en els moments més delicats. Ella ha aparegut quan el rival s’ha col·locat per davant (13-16) i també s’ha carregat l’equip a l’esquena al començament del segon acte. Era llavors quan l’Uni tornava a engreixar la maquinària, s’agradava de nou i multiplicava els seus esforços en defensa. Del 18-20 s’ha passat al 26-20, però la sensació és que ni així seria fàcil desempallegar-se de les visitants.

Dit i fet. Ferrol s’hi ha posat de nou i, tot i desafinar des de la llarga distància, ha tancat amb candau la pintura i ha sabut treure de polleguera les gironines, que han vist cada cop l’anella més petita. Mestres ha tornat a aparèixer amb una genialitat i Pospisilová ha anotat el primer triple de les seves (en els primers 8 intents) per tornar a equilibrar la balança. 32-32 i a posar-s’hi de nou, perquè l’últim intent de l’Uni, amb pocs segons per davant i a la desesperada, no ha fructificat per intentar tancar amb èxit el segon quart i marxar per davant al descans.

El xou de Chloe Bibby ha tocat el seu punt àlgid a partir del tercer quart, quan ha liderat ja no només la capacitat anotadora de les seves, sinó que també ha repartit assistències i ha provocat una falta en atac que ha aixecat el públic del seu seient. Amb l’australiana en ratxa, l’Uni ho ha aprofitat per engreixar l’avantatge fins als 10 punts de marge en més d’una ocasió (43-33 i 52-42). S’hi oposava el Baxi i tampoc hi ajudaven els àrbitres, que han escalfat Fontajau assenyalant dues faltes consecutives que han electrificat un duel cada cop més revolucionat. Jakubcova ha decidit també posar-hi cullerada i ha ajudat a col·locar el 60-48, mentre que poc després, Íñiguez ha donat l’alternativa a la garrotxina Aina Cargol.

Amb el cronòmetre fent-li una mala passada, al Ferrol li han entrat totes les presses. Precipitació en atac i desesperació veient-se incapaç de reduir la diferència i que l’Uni anava picant pedra amb èxit. Al desencert de cara a cistella se li ha sumat una falta en atac de Mestres i una pilota perduda i l’equip de Lino López s’ha trobat amb només 4 minuts per davant i massa feina per fer (68-58). Per evitar cap ensurt, Bibby ha mantingut encesa la piconadora i a la festa s’hi ha sumat Guerrero per rubricar la victòria, la primera d’aquest curs a Fontajau.