La CMG no va decebre. La 13a edició de la prova degana de Klassmark va tornar a convertir Girona en l’epicentre del trail running. El diumenge 17 de novembre va corroborar que el compromís amb la natura, la superació personal i l’esperit col·lectiu són els valors que fan especials les curses de muntanya. La capital catalana va obrir les portes a un miler de corredors desitjosos de compartir un cap de setmana inoblidable. Entre ells, Nick Cusseneers, Rachel Brown, Oriol Requena, Carla Esclusa, Bernat Falomí i Amanda Tyndall van aconseguir inscriure els seus noms al palmarès de la prova. Ho van fer corrent més ràpid que mai, tal com ja preveia l’organització després de redissenyar els tres recorreguts —Transgavarres, Trail i Express— per fer-los encara més ràpids i emocionants. La CMG va demostrar, un cop més, que a Klassmark l’esport i el respecte pel medi ambient són inseparables.
La Transgavarres, la prova reina del programa amb els seus 50 quilòmetres i 1700 metres de desnivell positiu, va convidar els participants a matinar per prendre la sortida des de la Platja Gran de Palamós. El repte acabava al barri vell de Girona, a l’altre extrem del massís de les Gavarres. Un desafiament superlatiu que va exigir el millor de cada atleta. Nick Cusseneers es va endur la victòria masculina aturant el cronòmetre en 3h44m55s. Victor da Costa i Toti Bes, segon i tercer respectivament, es van quedar a menys de dos minuts de la glòria final. Els petits detalls en els moments decisius van decantar la balança, però tots tres van signar una actuació magnífica des del punt de vista estratègic. La Transgavarres va ser, un any més, una prova d’eliminació on Nick, Victor i Toti es van mantenir ferms a les places d’honor. En categoria femenina, Rachel Brown va dominar de principi a fi amb un brillant 4h26m00s que ningú va poder qüestionar. Les seves dues companyes de podi, Tina Bes i Laura Ramírez, van arribar a més de trenta minuts, però van aconseguir un gran resultat. En equips, Felipe González i Juan Francisco Aznar van ser els millors en categoria masculina amb 4h20m29s, Anna Güell i Maria Mercedes Martin van dominar en la femenina amb 5h17m20s, i la parella mixta formada per Abril Torrent i Àlex Solà va brillar amb una connexió perfecta i un temps de 4h31m43s. De fet, Torrent va ser la segona dona més ràpida a completar el recorregut.
El Trail, de 21 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu, va ser l’escenari d’una lluita apassionant. Oriol Requena va brillar amb llum pròpia imposant-se amb un temps final de 1h31m56s. Ignasi Riuró i Miquel Vargas el van acompanyar al podi després d’una cursa d’altíssim nivell. En categoria femenina, Carla Esclusa va marcar el ritme des del principi i no va deixar lloc a dubtes, creuant la meta en 1h53m43s. Fabiana Avila, segona, i Anna Rodríguez, tercera, van demostrar la seva competitivitat disputant l’esprint a la Plaça Sant Domènec. Aquest lloc icònic de la ciutat de Girona va repetir com a epicentre de la prova, acollint les sortides de les distàncies Trail i Express i les arribades dels tres recorreguts. L’ambient va ser espectacular i la meteorologia, amb un temps extraordinari, va animar encara més els presents.
L’Express, la distància més curta amb 13 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu, va ser una explosió d’intensitat. Bernat Falomí, en un estat de forma extraordinari, va volar pel circuit per aturar el cronòmetre en 50m50s, seguit de Brian Cronin i Adrià Canimas. En categoria femenina, Amanda Tyndall també va demostrar la seva fortalesa davant Jennifer Arasil i Carla Ryan, que van completar un podi carregat d’emoció i esforç. Però la CMG no és només competició; és, sobretot, una gran festa del trail. Això va quedar demostrat el dissabte 16 de novembre amb la CMG Kids, on els més petits van inaugurar el cap de setmana amb entusiasme i alegria. Sense cronòmetres ni pressions, nenes i nens van gaudir de la seva primera experiència en el trail, en un ambient festiu ple de valors i diversió.
La CMG 2024 es va acomiadar reafirmant-se com una prova única que combina desafiament, sostenibilitat i comunitat. Girona va vibrar, i Klassmark va demostrar, una vegada més, que aquest esdeveniment no és només un referent esportiu, sinó una experiència que transforma i uneix tots els que hi participen. La cursa de muntanya de Girona, plena de somriures i descobriments, va recordar a tota la comunitat que l’esport és, per damunt de tot, una celebració de la vida i de la connexió amb l’entorn natural. Klassmark té clar que la seva màxima prioritat ha de ser el respecte pel medi ambient; només així podrà continuar forjant històries com la viscuda el diumenge 17 de novembre.